ღვინისა და თაფლის ანალიზის საერთაშორისო მეთოდები: აღნიშნული პროექტი განხორციელდა შოთა რუსთაველის ეროვნული სამეცნიერო ფონდის ფინანსური ხელშეწყობით (გრანტი AP/96/13 და 216816)

Authors

მაია ვანიძე
ბათუმის შოთა რუსთაველის სახელმწიფო უნივერსიტეტი
https://orcid.org/0000-0003-0807-0735
ალეკო კალანდია
ბათუმის შოთა რუსთაველის სახელმწიფო უნივერსიტეტი
https://orcid.org/0000-0001-9570-9263
ინდირა ჯაფარიძე
ბათუმის შოთა რუსთაველის სახელმწიფო უნივერსიტეტი

Keywords:

ღვინო, თაფლი, მეთოდები, მჟავიანობა, შაქრები

რეზიუმე

ისტორიულად  საქართველო - მევენახეობისა და მეფუტკრეობის  მხარეა და ბოლო წლებში მრავალი სახელმძღვანელო  გამოიცა  ვაზის ბიოლოგიის, ღვინის  ტექნოლოგიისა  და მეფუტკრეობის განვითარების  მიმართულებით, მაგრამ მწირია ლიტერატურა  ორი მნიშვნელოვანი პროდუქტის ღვინისა და თაფლის ქიმიური და ბიოქიმიური კვლევების მხრივ.  ეს დამხმარე პრაქტიკული  სახელმძღვანელო არის მცდელობა თავი მოგვეყარა სტანდარტული მეთოდებისათვის, რომელიც აპრობირე­ბულია ამ მიმართულებით  მსოფლიოს წამყვან ქვეყნებში. ის  შედგება ორი ნაწილისაგან. პირველი ნაწილი ეთმობა  ღვინის, ხოლო მეორე  თაფლის ანალიზის საერთაშორისო  მეთოდებს. იგი  დახმარებას გაუწევს ქიმიური, ბიოლოგიური და აგრარული მიმართულების პროფესორ მასწავლებლებს, დოქტორანტებს, მაგისტ­რებს და  იმ პირებს, რომელიც დაინტერესებული არიან კვების პროდუქტების ექსპერტიზის, უსაფრთხოებისა და სტანდარტიზაციის საკითხებით. 

გადმოწერა

გადმოწერის მონაცემები ჯერ არ არის ხელმისაწვდომი.

Author Biographies

მაია ვანიძე, ბათუმის შოთა რუსთაველის სახელმწიფო უნივერსიტეტი

ქიმიის დეპარტამენტი. ასოცირებული პროფესორი

ალეკო კალანდია, ბათუმის შოთა რუსთაველის სახელმწიფო უნივერსიტეტი

ქიმიის დეპარტამენტი. პროფესორი

ინდირა ჯაფარიძე, ბათუმის შოთა რუსთაველის სახელმწიფო უნივერსიტეტი

ქიმიის დეპარტამენტი. ასისტენტ პროფესორი

გამოყენებული ლიტერატურა

OIV. COMPENDIUM OF INTERNATIONAL METHODS OF WINEAND MUST ANALYSIS. (2016) VOLUME 1. http://www.oiv.int/public/medias/2624/compendium-2016-en-vol1.pdf

OIV. COMPENDIUMOF INTERNATIONALMETHODS OF WINEAND MUST ANALYSIS.(2016) VOLUME 2 . http://www.gie.uchile.cl/pdf/GIE_legislacion/Metodos%20Analisis_Vol.2.pdf.

HARMONISED METHODS OF THE INTERNATIONAL HONEY COMMISSION. (2009). http://ihc-platform.net/ihcmethods2009.pdf

Downloads

გამოქვეყნების თარიღი

February 1, 2022