დასავლეთ საქართველოში მოწეული სხვადასხვა წარმოშობის თაფლის პასპორტები

Authors

ნონა აბაშიძე; ინდირა ჯაფარიძე; მაია ხარაძე; მაია ვანიძე; ალეკო კალანდია; რუსლან დავითაძე

Keywords:

თაფლი, ნექტარი, მტვრის მარცვალი, შაქრები, დიასტაზური აქტიობა, საერთო ფენოლები, ანტიოქსიდანტური აქტიობა

რეზიუმე

მონოგრაფია ეძღვნება  დასავლეთ საქართველოში მოწეული სხვადასხვა წარმოშობის თაფლის ქიმიური შედგენილობის შესწავლას  კვლევის თანამედროვე ინსტრუმენტული მეთოდებით და მიღებული მონაცემების საფუძველზე პასპორტების შექმნას, სადაც აღწერილია თაფლის ქიმიურ შედგენილობას, მცენარეულ წარმოშობასა  და აღების  ადგილმდებარეობას შორის დამოკიდებულება.  მსგავსი პასპორტიზაცია მიღებული პრაქტიკაა იმ ქვეყნებში,  სადაც თაფლის ექსპორტი პრიორიტეტული მიმართულებაა.  მონოგრაფია საინტერესო იქნება  საბუნებისმეტყველო, აგრარული და  კვების პროდუქტების  ტექნოლოგიის მიმართულებების  სპეციალისტების, სტუდენტების,  ფერმერების და  მეწარმეებისათვის.

გადმოწერა

გადმოწერის მონაცემები ჯერ არ არის ხელმისაწვდომი.

გამოყენებული ლიტერატურა

მაია ვანიძე, ალეკო კალანდია, ინდირა ჯაფარიძე ღვინისა და თაფლის ანალიზის საერთაშორისო მეთოდები ბათუმი - 2018

თაფლის შესახებ ტექნიკური რეგლამენტი საქართველოს მთავრობის დადგენილება №290 2018 წლის 1 ივნისი ქ. თბილისი

Analysis of pollen grains in different honey samples from the region of Newasa tehsil in Maharashtra

Ashwini S Dhawan, Kulbhushan W Pawar and Ashwini A Lokhande Journal of Pharmacognosy and Phytochemistry 2018; 7(3): 3438-3442

Assessment of phenolic profile of Turkish honeys Şeyda Kıvrak & İbrahim Kıvrak nternational Journal of Food Properties ISSN: 1094-2912 (Print) 1532-2386 (Online) Journal homepage: http://www.tandfonline.com/loi/ljfp20

Atlas of the tropical West African pollen flora William D. Gosling, Charlotte S. Miller, DanielA.Livingstone Review of Palaeobotany and Palynology 199 (2013) 1–135

Authentication of the Botanical and Geographical Origin of Honey by Mid-Infrared Spectroscopy* Authentication of Honey by MIR-ATR Spectroscopy

European Coexistence Bureau (ECoB) Best Practice Documents for coexistence of genetically modified crops with conventional and organic farming 3. Coexistence of genetically modified maize and honey production Authors: Ivelin Rizov, Emilio Rodriguez Cerezo 2013

Legislation of honey criteria and standards Andreas Thrasyvoulou, Chrysoula Tananaki, Georgios Goras, Emmanuel Karazafiris, Maria Dimou, Vasilis Liolios, Dimitris Kanelis & Sofia Gounari Journal of Apicultural Research ISSN: 0021-8839 (Print) 2078-6913 (Online) Journal homepage: http://www.tandfonline.com/loi/tjar20

Melissopalynological, physicochemical and antioxidant properties of honey from West Coast of Malaysia Selvaraju, Kirthiga, Vikram, Paritala, Soon, Jan Mei, Krishnan, Kumara Thevan and Mohammed, Arifullah Available at http://clok.uclan.ac.uk/27728/ J Food Sci Technol https://doi.org/10.1007/s13197-019-03728-3

Phenolic compounds, melissopalynological, physicochemical analysis and antioxidant activity of jandaı´ra (Melipona subnitida) honey Tania Maria Sarmento Silva, Francyana Pereira dos Santos, Adriana Evangelista-Rodrigues Eva Moˆnica Sarmento da Silva, Gerlania Sarmento da Silva, Jaı´lson Santos de Novais, Francisco de Assis Ribeiro dos Santos f, Celso Amorim Camara Journal of Food Composition and Analysis 29 (2013) 10 – 18

Pollen analysis of Australian honey J. M. Kale Sniderman, Kia A. Matley, Simon G. Haberle, David J. Cantrill PLOS ONE | https://doi.org/10.1371/journal.pone.0197545 May 16, 2018

Pollen analysis of honey from the Baltic region, Estonia LIISA PUUSEPP & TIIU KOFF Institute of Ecology, Tallinn University, Tallinn, Estonia Grana, 2014 http://dx.doi.org/10.1080/00173134.2013.850532

POLLEN MORPHOLOGY OF SELECTED BEE FORAGE PLANTS Shubharani, R., Roopa, P. & Sivaram, V. Laboratory of Biodiversity and Apiculture, Department of Botany, Bangalore University, Bangalore-560056, India Global Journal of Bio-Science and Biotechnology 2004 – 2013 Society For Science and Nature

www.jarahoney.com

Downloads

გამოქვეყნების თარიღი

February 1, 2022